Wendy, Pascal, Evi en Kaj

Wendy, Pascal en Kaj

11 september 2015

“OLVG”, Amsterdam

Het Verhaal

Pascal & Wendy, samen sinds 1996, getrouwd in 2012. Ouders van Evi (januari 2013) en Kaj (september 2015)

19 januari 2015, nee toch, het zal toch niet? Echt? Ja echt? Weer??? Op de 1e dag dat onze dochter naar de Peuterspeelzaal ging hielden wij een positieve test in onze handen, alweer, ongelooflijk!

Vol ongeloof, liefde, geluk maar ook onzekerheid gingen wij deze zwangerschap in. Onze dochter is namelijk in januari 2013 geboren na een zwangerschap van 27+4 weken en heeft 14 weken in het ziekenhuis gelegen. De oorzaak is nooit achterhaald en vanwege mijn diabetes type 1 zou ook deze zwangerschap er 1 met een medische indicatie worden.

Juni 2015, 26 weken zwanger, opgenomen in het ziekenhuis. Oh nee, niet weer 😦 Nee kom op, ik ben nog niet eens net zover als de vorige keer. Alsjeblieft niet, alsjeblieft NIET. Gelukkig blijft het rustig, wel moet ik vanaf dan al thuis blijven. Augustus 2015, ja hoor, zover al, niet normaal! De term geboortefotografie blijft maar door mijn hoofd spoken. Ik ga toch eens kijken en kom na een zoektocht uit bij Larysa. Na haar site bekeken te hebben, onder de indruk te zijn van haar pure foto’s en gezien het feit dat ze ook voor Earlybirds gefotografeerd heeft weet ik het zeker. Dit is meant to be! Toeval bestaat niet! Pascal en ik hebben er nog een heftige discussie over maar we besluiten Larysa toch te laten komen voor een kennismakingsgesprek. Dat kan toch geen kwaad ??? Het gesprek gaat erg goed en we vinden het beiden erg fijn, we besluiten het te doen maar we besluiten ook erover te zwijgen en dit verder met niemand te delen. Jeetje wat spannend.

De weken die volgen houden we nauw contact via mail & telefoon over de voortgang. Eind augustus, rond mijn verjaardag notabene, lijkt het zover te zijn maar toch niet en dan eindelijk wordt er een datum geprikt: vrijdag 11 september in het VUMC te Amsterdam, mijn vaste ziekenhuis en ook het ziekenhuis waar onze Evi geboren is. We brengen Larysa op de hoogte, laten haar weten waar ze moet zijn. Maar dan, dinsdag 8 september, wateroverlast in het VU 😦 Oh nee, wat nu ??? Woensdag 9 september belt mijn gynaecoloog, helaas het VU is dan nog dicht en we moeten naar een ander ziekenhuis. Uiteindelijk komen we uit bij het OLVG, wat een omslag.

Vrijdag 11 september om 11:00 uur moeten we ons melden in het OLVG. We zijn wat laat en terwijl we ons inschrijven loopt Larysa ons tegemoet. Wat spannend, nu gaat het toch echt beginnen. Het voelt wel goed. Ze gaat met alles mee, we hebben haar aanwezigheid ook vermeld in ons geboorteplan maar ja, een ander ziekenhuis dus benieuwd hoe zij hier mee omgaan. We komen de eerste kamer in en terwijl ik rustig aan het uitpakken, omkleden en optutten ben kunnen we gaan beginnen!

Al snel valt haar aanwezigheid me alleen maar in positieve zin op, wat vreemd om een eigenlijk onbekende zo bij je, hoogstwaarschijnlijk, laatste bevalling te hebben en dat het toch zo vertrouwd voelt. We hebben er zin en vertrouwen in. Tot 17:30 uur is het leuk en ontspannen maar als ik daarna aan een infuus met wee opwekkers moet slaat de sfeer wel om. Jeetje wat is het zwaar. Een aantal keer zie ik Larysa en denk ik oh ja, die is er ook nog :{ Maar ik ben vooral blij dat ze er is en ze valt me bijna niet op. Rond 21:00 uur mag ik Eindelijk beginnen met persen en om 22:40 uur wordt onze zoon Kaj geboren! Wel leuk om te vermedlen dat mijn man de enige was die het geslacht wist 😉 De bevalling was zwaar, uitputtend en echt een aanslag op mijn lijf. Vergeten zal ik het nooit, zeker de Pijn niet :), maar oh wat ben ik blij met onze zoon.

Als we begin oktober de foto’s gaan kijken zijn we verbaasd, geschokt en ontroerd. Zo blij en dankbaar dat Larysa op ons pad is gekomen en dat we dit gedaan hebben. ONBETAALBAAR is het meest samenvattende woord wat ik kan bedenken. Mensen om ons heen die eerst sceptisch waren slaan om bij het zien van de foto’s. Lieve, lieve, lieve Larysa ,THANK YOU SO MUCH

Voor altijd in ons hart.

Liefs,

Pascal, Wendy, Evi en Kaj”

MEER WETEN OVER GEBOORTEFOTOGRAFIE VAN LIVE IN ART FOTOGRAFIE